Veelgestelde vragen

Sponsoring

Omdat wij zoveel sponsoring aanvragen ontvangen, zijn wij genoodzaakt om enkel nog sponsoring te verlenen aan verenigingen waar onze personeelsleden deel van uitmaken.

Onze snacks zijn diepvriesproducten en dus niet per post op te sturen.

De gadgets die wij inzetten voor consumentenacties worden allemaal verdeeld onder onze verkooppunten, waardoor wij geen overschotten hebben.

Bonnen voor gratis producten hebben wij niet, maar in de supermarkt kan je heel regelmatig interessante Mora aanbiedingen terug vinden.

Over Mora

Nee, dat is helaas niet mogelijk. In onze fabrieken maken we voeding en daarvoor gelden hele strenge kwaliteits- en veiligheidseisen.

Onder Geschiedenis vind je heel wat achtergrondinformatie over de historie van Mora. Tegenwoordig is Mora een merk van Ad van Geloven. Meer informatie over Ad van Geloven vind je op www.advangeloven.com.

Verschillende horecabedrijven met vestigingen in de ons omringende landen nemen een aantal van onze producten af. Deze bedrijven zijn veelal gericht op Belgische en Nederlandse klanten in het buitenland. Ga je op vakantie naar Spanje, dan is de kans groot dat je onze Mora frikandel ergens tegenkomt!

Ja, maar alleen voor professioneel gebruik.

Ben je een liefhebber van onze producten of fan van Cora? Mail je verzoek naar info@mora.be, je krijgt altijd bericht terug.

Ben je werkzaam in het horeca- of winkelkanaal? Via de site van Ad van Geloven krijg je toegang tot onze uitgebreide beeldbank. Je moet je alleen even registreren bij je eerst bezoek.

Onze producten

De Mora producten worden met de grootste zorg gemaakt. We besteden veel aandacht aan voedselveiligheid en hanteren strikte, gecertificeerde kwaliteitsnormen.

De fabrieken van Mora / Ad van Geloven zijn ISO-gecertificeerd. Alle procedures en processen zijn nauwkeurig in kaart gebracht en vastgelegd.

Gevarieerd eten is de sleutel. Steeds andere dingen eten is niet alleen lekker en leuk, zo krijg je ook veel verschillende voedingsstoffen binnen. Praktisch elk voedingsmiddel kan deel uitmaken van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Eet dus gerust een Mora-snack op z’n tijd!

Je gezondheid blijft je eigen verantwoordelijkheid, maar we maken het je wel makkelijk om gezonde keuzes te maken:

 • We bieden een uitgebreide keuze aan snackproducten met verschillende zoutpercentages en vetgehaltes.
 • We proberen je zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van onze producten: op alle Mora verpakkingen vind je informatie over de dagelijkse voedingsrichtlijn.
 • We zoeken voortdurend naar manieren om onze producten nog beter en gezonder te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
 • Bijna al onze producten zijn niet alleen geschikt voor de friteuse, maar ook voor de oven/grill en pan.
 • Tips om verstandig te frituren:
  • gebruik vloeibaar frituurvet (olie)
  • verwijder na elke frituurbeurt kruimels en bakresten
  • vervang het frituurvet na 5-7 keer gebruik voor een optimaal resultaat

De dagelijkse voedingsrichtlijn (GDA = Guidelines Daily Amount) geeft aan hoeveel één Mora-snack bijdraagt aan energie (in kcal) en hoeveel noodzakelijke voedingsstoffen erin zitten. Hoeveel energie en voedingsstoffen jij nodig hebt, hangt onder meer af van je leeftijd, gewicht, grootte en geslacht. Gemiddeld mag je uitgaan van de volgende hoeveelheden:

 • 1500 tot 2000 kcal voor kinderen
 • 2200 tot 2700 kcal voor mannen
 • 1800 tot 2200 kcal voor vrouwen

Om te voorkomen dat we onze hele verpakking vol moeten zetten met cijfers, vermelden we alleen de dagelijkse voedingsrichtlijn voor een volwassen vrouw. Dat is een aardig gemiddelde en zo krijg je een goed beeld hoe een Mora-snack bijdraagt aan je dagelijkse behoefte.

Als je dagelijks deze hoeveelheden binnen krijgt, ben je goed bezig:

 • Energie 2000 kcal
 • Eiwitten 50 g
 • Koolhydraten 270 g
 • Suikers 90 g
 • Vetten 70 g
 • Verzadigd vet 20 g
 • Voedingsvezels 25 g
 • Natrium (zout) 2,4 (6) g

Natuurlijk gaat het er niet om dat je elke dag precies deze hoeveelheden haalt. Het gaat om het gemiddelde over een langere periode, bijvoorbeeld per week.

Bij Mora houdt een speciaal productontwikkelingsteam zich bezig met het terugdringen van vetten en zouten. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de smaak, want die moet natuurlijk op peil blijven.

Rundergelatine. In kroketten die rundvlees bevatten, gebruiken we ook rundergelatine.

Bij Onze Mmm… snacks kun je per product de informatie vinden die je zoekt. Daarnaast staat alle informatie rond allergieën ook op de verpakking. Wil je geen enkel risico nemen, raadpleeg dan altijd de verpakking van het product dat je wilt gaan eten. Wanneer we iets veranderen aan onze producten, dan passen we de informatie op de website daarop aan. Maar misschien heb jij een product dat nog op de oude manier is gemaakt. Dan klopt de informatie op de site dus niet. Als allergie-informatie belangrijk voor je is, controleer je dus steeds de verpakking.

Vaak wel, maar niet altijd. Voor alle producten geldt dat de bereiding mogelijk is die op de verpakking staat. Ovenbereiding en magnetronbereiding zijn twee totaal verschillende bereidingsvormen. Een magnetron verwarmt vooral, terwijl de oven ook zorgt voor een krokante korst. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, adviseren wij om het bereidingsadvies op te volgen dat op de verpakking staat.

Nee, de kwaliteit van onze producten is het beste binnen de THT-datum die op de verpakking staat. Wij raden je aan om producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn niet meer op te eten.

We maken geen halalproducten. Wel bevat een aantal Mora-snacks helemaal geen vlees. Ze zijn dus ook prima geschikt voor vegetariërs. Daarnaast hebben we een zeer breed assortiment aan kipproducten.

Stuur een mail met een omschrijving van je product naar info@mora.be. We willen je wel meegeven dat we een speciale afdeling productontwikkeling hebben. Hier zijn mensen dag in dag uit bezig met het bedenken van nieuwe producten. Je moet dus wel heel creatief zijn om hen te verrassen. Daarbij komt dat veel ideeën die we van Mora-fans krijgen, moeilijk in de praktijk zijn te produceren. Weet wel dat je bij het inzenden van je idee ook afstand doet van je auteursrechten.

Dat is heel normaal. We noemen dat het ‘groentenat’ van de loempia. We gebruiken verse groenten in onze loempia’s. Die worden vervolgens bevroren. Als jij de snack daarna opwarmt, ontdooien de groenten en kan er wat water uit de loempia komen.

Omdat we het belangrijk vinden om je te informeren over de voedingswaarden van onze producten, vermelden we op bijna al onze verpakkingen de dagelijkse voedingsrichtlijn (GDA = Guidelines Daily Amount). Deze info vind je ook terug bij Onze Mmm… snacks.

Omdat Mora een onderneming is die haar sociale en ecologische verantwoordelijkheid ernstig ter harte neemt, werken wij uitsluitend met duurzame palmolie. Deze is afkomstig van plantages die beheerd worden met respect voor het milieu.

In een aantal van onze producten gebruiken we hulpstoffen. Deze moeten aan strenge eisen voldoen. Stoffen die veilig zijn bevonden voor gebruik binnen de Europese Unie, krijgen een E-nummer. Dit is dus eigenlijk een kwaliteitskenmerk. Overigens is er helemaal niets vreemds aan het gebruik van hulpstoffen. Zo hebben enkele vitamines een E-nummer en ook kleurstoffen uit bieten en worteltjes. Smaakstoffen hebben geen E-nummer.

De verschillende E-nummers zijn met naam, functie, bijwerkingen en dieetbeperkingen te vinden op http://www.food-info.net/.

Waar mogelijk vermelden we op onze verpakkingen de voedingswaarde. Soms is een verpakking zo klein, dat daar geen ruimte voor is. In dat geval vermelden we alleen de wettelijk verplichte informatie. De voedingswaarde is niet wettelijk verplicht, maar we vinden het wel belangrijk dat je weet wat er in onze producten zit. Daarom vermelden we bij Onze Mmm… snacks de voedingswaarde van alle Moraproducten.

Ja, dat kan. Deze verpakkingen worden gevuld op gewicht. Het gewicht dat aangegeven staat op de doos, is leidend. De afzonderlijke mini snacks kunnen variëren in gewicht. Bij het aantal wordt daarom altijd circa vermeld. Het kan dus gebeuren dat er een snack meer of minder in de verpakking zit. Je krijgt in ieder geval altijd het juiste gewicht.

Jazeker! Het is zelfs heel belangrijk om de baktijden aan te houden, zowel voor je veiligheid als voor de kwaliteit van het product. Een aantal Mora-snacks heeft een vulling die heel erg heet kan worden als je ze te lang verwamt. Hierdoor ontstaat het risico dat iemand zich verbrandt op de huid of in de mond.

Staat jouw antwoord er niet tussen?

Vind je hieronder je antwoord niet terug? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Socials