Vijf tips voor het perfecte zomeraperitief

Vijf tips voor het perfecte zomeraperitief

Er is geen beter moment dan een zonnige zomerdag om uitgebreid te aperitieven. Lekker genieten in het avondzonnetje met een fris en origineel drankje erbij. En natuurlijk ook een heerlijk hapje, terwijl de barbecue nog op temperatuur komt. Met deze tips maak je er voor iedereen een onvergetelijk aperomoment van.

1. Wat zullen we drinken?

Een verrassend en verfrissend drankje is waarschijnlijk het belangrijkste element van je aperitief. Dé trends voor 2018 zijn hartige cocktails en zure bieren. Zo kan je bijvoorbeeld een zalige Margarita, of liever een Selderita, maken met tequila, limoensap, seldersap en agavesiroop. Pittig én tropisch.

Voor de gasten die geen alcohol drinken, kan je kiezen voor een huisgemaakte icetea of limonade. Je vindt honderden recepten op het internet. Handig om weten is dat natuurlijke zuren de eetlust opwekken. Ideaal dus voor iedereen aan tafel gaat.

2. Snacks: welke en hoeveel?

Hoe simpeler, hoe beter! Zorg voor voldoende variatie én maak zeker niet te veel. Vermijd op warme dagen ook de klassieke kaasblokjes en salami. Die beginnen snel te zweten en da’s niet zo smakelijk, toch?

Met onze Mora Fun Mix tapasplank scoor je gegarandeerd. Als het echt té warm is, kan je de serranoham en chorizo misschien vervangen door wortelstaafjes, stukjes selder of bloemkool. Zo’n frisse groentjes vallen ook altijd in de smaak met een pittig dipje erbij.

Heb je te veel gasten om iedereen van snacks uit de frituurpan te voorzien? Dan kan je ook combineren met Ovensnacks. Let je wel op dat de bereidingstijd langer is dan bij frituursnacks? Het voordeel daarbij is wel dat je niet bij de oven moet wachten en dus gezellig bij je gasten kunt blijven.

3. We spelen een spelletje!

Je gasten entertainen is natuurlijk ook belangrijk tijdens het aperitief. Je hoeft zeker niemand te dwingen om de polonaise te dansen (mag wel), maar een interactief praatspelletje kan veel ijs breken. Voorbeeldje? Twee waarheden en een leugen: iedereen vertelt om de beurt, welja, twee waarheden en een leugen. De andere gasten moeten raden wat gelogen is.

Je kan ook altijd vertrouwen op klassiekers zoals “Wie Ben Ik”, waarbij je een post-itje op je voorhoofd kleeft en je met ja-neevragen moet raden welk bekend persoon (of welke snack ;-)) je bent. Trivial Pursuit of Pictionary doen het natuurlijk ook altijd goed.

Voor de volwassenen met een “speciaal” gevoel voor humor bestaan er ook hilarische kaartspelletjes zoals Cards against Humanity. Pret verzekerd!

4. Vlieg- en steekbeesten zijn niet uitgenodigd

Wespen kan je blijkbaar weghouden door kruidnagels in een glas lauw water te leggen. Vliegen houden dan weer niet van lavendel en basilicum.

En dan heb je natuurlijk die vervelende muggen nog. Kattenkruid is naar verluidt nog efficiënter dan DEET. Probeer het eens!

5. DJ Cora in the house!

Het aperitief is in de eerste plaats een momentje om gezellig te keuvelen met alle genodigden voor je aan tafel gaat. Snoeiharde beats of luide gitaren zijn dus niet meteen de beste keuze. Draai wat zomerse, rustige achtergrondmuziek op een bescheiden volume. Tenzij …

Tenzij je muziekliefhebbers hebt uitgenodigd. Dan kan je ook altijd nog een leuke muziekquiz opstellen waarbij je titels, uitvoerders of songteksten moet raden. Waarschuw je wel de buren dat er wel eens heel luid meegezongen kan worden?