5 ideeën met ovensnacks die weinig tijd vragen

05 december 2017

5 ideeën met ovensnacks die weinig tijd vragen

Ovensnacks tijdens de feestdagen zijn altijd een goed idee. Jij hebt er nauwelijks werk mee en iedereen lust ze. Win-win! En toch. Je wilt niet overkomen alsof je je snel van je kerstdiner hebt afgemaakt. Daarom helpen we jou een handje! Met deze lekkere ideeën scoor je op elk familiefeest!

Ovensnacks met feestelijke saus

Kan een saus feestelijk zijn? Ja hoor! Als je ze maar feestelijk serveert! Zo doe je dat: neem een tiental mooie lepeltjes en vul die met je favoriete saus. Leg vervolgens de lepels in kerstboompatroon of schrijf er een welkomstboodschap voor je gasten mee.

Ovensnacks met feestelijke drankjes

Een cocktail in plaats van je vertrouwde glas champagne? Goed idee! Het geeft je ovensnacks instant een feestelijke touch. Wat dacht je van een Old Fashioned bij je Mora Goudse Kaasballetjes? Deze klassieker smaakt licht bitter en toch overheerst hij de kaas niet. Liever iets toegankelijker? Een gin-tonic past perfect bij zachte of pittige hapjes zoals kipnuggets of gehaktballetjes. En 't beste van al? Je vindt ze allemaal terug in de Mora Oven Fun Mix.

Ovensnacks als welkomstgeschenk

Verwelkom jij je gasten met een verrassing? Dan zit de sfeer meteen goed! En zeker als je dat doet met een overheerlijke ovensnack! Je kan de snacks ook gebruiken voor je tafelverdeling. En wel zo: koop de Mora Oven Fun Mix, zeg je gasten welke snack bij hen hoort en leg ééntje op elk bord. Laat de zoektocht maar beginnen!

Ovensnacks als kerstboom

Je hapjes zomaar in een kom gooien? Niets voor jou. Verbaas je gasten en rangschik je hapjes in een leuk patroon. Geen moeite en zóveel leuker. Wat dacht je van een kerstbal of een kerstboom?

Ovensnacks als kennismakingsspelletje

Op een feestje kan het gebeuren dat mensen elkaar (nog) niet kennen. Gelukkig heb jij dat zo opgelost. Vraag iedereen in een kring te gaan staan en zet een kom heerlijke Mora Oven Fun Mix in het midden. Laat je gasten nu om de beurt een verhaal vertellen over zichzelf. De anderen moeten raden of het waar of onwaar is. Wie juist raadt, mag een ovensnack eten.

Mora cocktail

Ook interessant

29 augustus 2018
België is hét frietland bij uitstek! De gemiddelde Belg draait z’n hand dan ook niet om voor een groot pak friet met een frikandel of één van de vele…
31 juli 2018
Er is geen beter moment dan een zonnige zomerdag om uitgebreid te aperitieven. Lekker genieten in het avondzonnetje met een fris en origineel drankje…
15 juni 2018
3 knalrecepten op ‘n rij
De beste opwarming voor het WK? Een oven vol warme ovensnacks! En omdat supporteren voor ons Belgisch elftal zoveel beter gaat met een lekkere snack…
13 juni 2018
Herbeleef de VIP-dag vol Smokin’fun
Belgisch frituurerfgoed moet geëerd worden! Daarom organiseerde Mora, naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Sito®Gold een spetterende VIP-…