Zes redenen waarom je af en toe een pikante snack MOET eten

Vuurbestendig

Mmmmm, pittige snacks. Eventjes helemaal in vuur en vlam staan en jezelf dan voorbereiden op de volgende hete hap … Het wordt bijna een ritueel. Pikant eten is natuurlijk lekker, maar het kan ook goed voor je zijn. Da’s schrikken, hé?

 

Je eet minder (echt waar!)

Volgens wetenschappelijk onderzoek eet je per maaltijd tot 75 calorieën minder als je op rode pepers knabbelt tijdens je maaltijd. Mogen pikante snacks ook? Hallo, Lucifer®?

Het is goed voor je hart

Het is bewezen dat mensen die héél vaak pikant eten minder kans maken op een hartaanval of beroerte. Capsaïcine, het bestanddeel dat je tong in brand zet, bestrijdt ook ontstekingen. Bestel dus nog maar een Pikanto®. Of twee.

Het is goed voor je metabolisme

Datzelfde capsaïcine versnelt je metabolisme ook. Je krijgt het warm, dus je je lichaamstemperatuur gaat een beetje omhoog en daardoor ga je tot 20 minuten na de maaltijd calorieën sneller verbranden. Je mag dus af en toe gerust genieten van zo’n flink met jalapeňo gekruide Chili Cheese Nuggets®.

Het helpt bij kankerpreventie

Pittige voeding kan in sommige gevallen de strijd aangaan met kankercellen. Vooral kurkuma zou daar goed in zijn. Nu zijn er geen spicy hapjes van Mora met kurkuma, maar er zit wél curcumine in de Taco®. Da’s een natuurlijke kleurstof die afgeleid is van kurkuma en precies dezelfde eigenschappen heeft.

Het verlaagt je bloeddruk

Veel pepers zitten vol vitamine A en C, wat je hart sterker maakt. Bovendien zorgt de hitte van hete pepers voor een goeie doorstroming van je bloed. Dus gaat je bloeddruk naar beneden. Tenzij je hart sneller slaat door de énorme keuzestress tussen spicy snacks zoals de Carrero® of een Spicy Viandel®, bijvoorbeeld.

Het maakt je blij

De capsaïcine in pepers (jawel, wééral die stof) stimuleert endorfines, zoals serotonine. Dat is de stof waar je blij van wordt. Kortom: voel je je een beetje sip? Zet je bakkes dan in brand met de pittige snacks van Mora!