06 september 2017

Passen frituursnacks binnen een gezonde levensstijl?

Vraag jij je soms af hoe gezond frituursnacks eigenlijk zijn? En wat je nu eigenlijk aan het eten bent? Op deze vragen geven we je hier een helder antwoord. Want Mora gelooft in duidelijke en open communicatie.

En ook in duurzaamheid. Zo werken we voortdurend aan een gezonder assortiment. Dat doen we ofwel door onze bestaande snacks aan te passen. Ofwel, door nieuwe, gezondere snacks te ontwikkelen. Ons startpunt? Het Groene Lijstje.

Het Groene Lijstje

Elke Mora-snack, of die nu nieuw is of vernieuwd, moet voldoen aan ‘Het Groene Lijstje’. Een verzameling duurzame voorwaarden die je verzekeren dat wat je eet ook voedzaam en verantwoord is. Een voorbeeld hiervan is onze palmolie. Die is volledig van plantaardige afkomst en met minstens 70% onverzadigd vet. Hieronder zetten we de belangrijkste criteria van het Groene Lijstje op een rij.

Minder zout

Het zoutgehalte in onze snacks werd aanzienlijk teruggeschroefd. Daar zijn we eigenlijk al een tijdje mee bezig. In 2015 verminderden we het zoutgehalte overal met 20%. En daar blijven we aan werken. Want hoe minder zout, hoe beter voor jouw gezondheid. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over smaakverlies.We vervangen de ingrediënten met natuurlijke varianten en passen het recept aan voor die onklopbare Mora-smaak.

Bijna geen smaak-, kleur- en geurstoffen

Snacks zonder smaak-, kleur- en geurstoffen staan bovenaan Het Groene Lijstje. Ons assortiment onderging de afgelopen jaren dan ook een serieuze make-over. Van de klassiekers als de frikandel en hamburger, de populaire Kipkorn® en Carrero®, tot onze FunMixen: meer dan 90% is vrij van kunstmatig toegevoegde stoffen.

Minder vlees

Als we snacks ontwikkelen, vinden we het belangrijk dat er een evenwicht is tussen smaak en gezondheid. Daarom bevatten sommige snacks minder, of bijna geen vlees. Perfect voor flexitariërs.In 2015 creëerden we een nieuw concept zonder vlees: Happas®. Kleine vegetarische hapjes, perfect voor het aperitief of als tapasgerechtje. In 2016 werd trouwens alle rundergelatine vervangen door een plantaardig alternatief. Nog een voordeel: Happas® maak je klaar in de airfryer of in de oven. Die bereidingswijze is trouwens mogelijk voor bijna al je geliefde snacks. Zo heb je geen last meer van frituurluchtjes.

Conclusie

Het komt erop neer dat jouw geliefde snacks voldoen aan strenge voorwaarden. Ze bevatten nu minder zout, gezondere vetten, minder vlees, …Een snackmomentje af en toe kan dus gerust. Als je het maar combineert met een gezonde levensstijl.

Ook interessant

07 mei 2019
De finale van de Champions League komt eraan.
05 april 2019
Om kiplekker thuis van te smullen, de klok rond.
Is je favoriete frituur gesloten vandaag? Of snak je zo hard naar een kiplekkere lu
19 maart 2019
Mmmmm, pittige snacks. Eventjes helemaal in vuur en vlam staan en jezelf dan voorbereiden op de volgende hete hap … Het wordt bijna een ritueel.
01 maart 2019
Welk Crispy Chick'n type ben jij?