03 januari 2020

5 cliché goede voornemens en waarom je ze tóch moet maken

Hoera. Nieuwjaar. Hoeveel mensen hebben je ondertussen al gevraagd welke goeie voornemens je hebt gemaakt voor 2022? En vooral: wat was je antwoord? Want eerlijk: je hoeft écht niet origineel te zijn. Welke zijn de grootste clichés onder de goede voornemens en waarom is het goed als je ze maakt? Dat lees je hieronder.  

1. Meer gaan sporten 

Natuurlijk is sporten gezond. Wie aan z’n fysiek werkt, voelt zich ook beter in z’n vel. Als je geen blessures oploopt, natuurlijk. Laat je zeker begeleiden als je al lang niet meer naar de fitness bent geweest. Of schrijf je in bij een van de duizenden sportclubs in België. Maar dat is niet de enige reden waarom je meer moet gaan sporten.  

Sporten = een kans om te zondigen! 

Een gezonde geest in een gezond lichaam kan ook de gezonde beslissing nemen om na het sporten een lekker snackje te bestellen. Want geef toe: wat smaakt er beter na intensief zweten dan een fris pintje – of een frisdrankje – met een portie B’Balls erbij?  

2. Afvallen en gezonder eten 

Gezonder eten is altijd een goed idee. Meer groentjes, kleinere porties, minder vet en koolhydraten. Maar moet je daarom ook ál het lekkers uit je dieet verbannen? “Hell no!”. Integendeel: een artikel in Cosmopolitan raadt zelfs aan om geen cheatdays in te lassen en gewoon op tijd en stond toe te geven aan het lekkers waar je zo naar sna(c)kt. Voeg dus maar daad bij woord, want:  

Gezonder eten = jezelf af en toe verwennen 

Doseren is belangrijk. Snak je naar iets gefrituurd? Ren dan niet meteen naar de frituur, maar maak thuis een kleine portie Airfryer Fun Mix met je favoriete sausjes. Dat gaat je hele dieet heus niet om zeep helpen. En het gaat eens zo goed smaken als je voor de rest van de week met lange tanden konijnenvoer naar binnen moet werken.  

3. Stoppen met roken 

Hier moeten we toch geen uitleg meer bij geven? Gedaan met die vieze hoest, met de onaangename geur in je kleren, met kortademigheid… Maar je gezondheid is niet de enige reden waarom je moet stoppen. Denk bijvoorbeeld maar aan het excuus dat je kan gebruiken om knorrig en slechtgezind te zijn. “Sorry, ik ben gestopt met roken”. Je krijgt ongetwijfeld meteen begrip en zelfs felicitaties. Dat is althans wat tabakstop.be het entourage van ex-rokers aanraadt. Maar er is nóg:  

Stoppen met roken = meer fun met snacken 

Als je stopt met roken, ruik en proef je meer. Je gaat dus veel meer plezier beleven aan een lekkere snack. Probeer maar eens een Fun Mix Favorites. Misschien heb je plots een nieuwe favoriet onder de Mora-snacks. En kom je een paar kilootjes aan omdat je net iets té graag snackt, nou ja, dan zeg je gewoon “Ik ben gestopt met roken”. En dan kan je daarna voornemen 1 en 2 maken.  

4. Vaker familie (of vrienden) bezoeken 

Gezellig, toch? Samenzijn met mensen die je graag ziet. Lachen, lief en leed delen met elkaar, een spelletje spelen en een goed glas drinken. De mens is een sociaal wezen. Dat zei de Griekse filosoof Aristoteles al een paar eeuwen vóór de frikandel werd uitgevonden. Kortom: we hebben dat samenzijn nodig om gelukkig te zijn. En om te snacken.  

Meer familietijd = meer aperitieftijd 

Je dacht toch niet dat die bezoekjes alleen maar rond “gezelligheid” draaien? Duh! Een slim getimed bezoekje is het perfecte excuus om te aperitieven met aangepaste snacks. En als dat aperitiefje uitloopt tot etenstijd, dan mag je misschien gezellig mee aanschuiven. Of kan je op weg naar huis nog snel even langs de frituur passeren.  

5. Minder geld uitgeven 

Nou, een extra centje overhouden op het einde van elke maand is altijd mooi meegenomen. Kwestie van te kunnen sparen voor de verbouwingen of voor je volgende vakantie. Tweedehands shoppen, kraantjeswater drinken in plaats van flessenwater, je lunch thuis maken in plaats van broodjes bestellen… je kan zóveel dingen doen die je elke week een paar euro’s uitsparen. En vergeet niet: een slim en strikt weekmenu opstellen zodat je kiest voor seizoensgebonden, voordelige groenten én vooral ook niet te veel koopt.  

Meer besparen = creatiever in de keuken 

Heb je ondanks je strikte weekmenu toch nog restjes in de koelkast en snacks in de diepvriezer? Blader dan zeker eens door onze recepten die altijd scoren. Wedden dat je iets overheerlijks op tafel tovert met een creatieve twist? 

Ziezo! 

Je moet dus helemaal niet op zoek gaan naar de creatiefste goeie voornemens zoals “een bestseller schrijven” of “een robot bouwen die je huishouden doet”.  

Hou het simpel en bedenk zelf gewoon creatieve redenen om de grootste clichés na te streven.  

Lees ook

12 mei 2022
Muziekgenres, mode, haarstijlen… Alles komt ooit weer helemaal terug in de mode. En dat is met frituursnacks niet anders. Wij brengen een aantal Vergeten Snacks helemaal terug van nooit weggeweest! Zo weet je alvast wat je bij je volgende frituurbezoekje kan bestellen.
13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
09 januari 2020
Steeds meer mensen vragen om vegetarische snacks. In de frituur én in de winkel. Iets waar we bij Mora heel graag bij willen helpen.