06 september 2017

Welke ingrediënten zitten er in frituursnacks?

Vraag jij je soms af wat er allemaal in frituursnacks zit? Dat begrijpen we. Je weet graag wat je eet.
Zeker omdat er een hoop urban legends de ronde doen. Dat frikandellen bijvoorbeeld gemaakt zijn van ingewanden en ander slachtafval.

Dat is voor alle duidelijkheid niet het geval. Om misverstanden te vermijden, vertellen we jou waar onze lekkere snacks echt vandaan komen.

Snacks gemaakt van separatorvlees

In onze snacks gebruiken we ‘separatorvlees’. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wel, omdat we niet van verspilling houden, gebruiken we de stukjes vlees van een dier die anders samen met het karkas in de vuilbak zouden belanden. Geen ingewanden dus, maar lekker vlees.

Bijvoorbeeld: een kip wordt geslacht en verdeeld in boutjes, vleugels, borst, ... Hierna hangt er nog veel vlees rond de botten. Dat gaat de machine in en wordt verwerkt tot separatorvlees. Klaar om te worden omgetoverd in een heerlijke frikandel of kipnugget.

Kwalitatief vlees van betrouwbare leveranciers

Varkens- en rundsvlees

Ons varkens- en rundsvlees voldoet aan extra bovenwettelijke normen. Dat wil zeggen dat het vlees meer dan gewoon in orde is. Het voldoet nog aan extra criteria. Die controleren we tijdens verschillende productiefases zodat jij met een gerust hart kunt genieten van een lekkere snack.

Kippenvlees

Wist je dat het grootste deel van onze snacks bestaat uit kip? Daarom werken we samen met grote slachterijen die enkel gecertificeerd kippenvlees aanbieden. En kopen we kippen van vrije uitloop of scharrelkippen.

Paardenvlees

Ons paardenvlees komt vooral uit Zuid-Europa. Omdat we weten dat de dieren daar goed worden behandeld.
En dat is meteen de reden waarom we niets inkopen uit Canada of Mexico.

Blije dieren, blije snacks

We kijken er streng op toe dat dieren goed worden behandeld en dat hun vlees voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Daarom ontwikkelden we ons eigen dierenwelzijnslabel ‘Beter Leven’. Het label bewijst dat jouw vlees afkomstig is van dieren die het beter hebben dan wettelijk voorgeschreven. Vertrouw er gerust op dat vlees met dit label ook duurzaam en fair is.

Duurzame verpakking

We nemen graag onze verantwoordelijkheid: niet alleen voor onze producten, ook voor de verpakking.
Daarom kiezen we voor milieuvriendelijk vouwkarton.

Conslusie

Vergeet de mythe dat er geen echt vlees zit in frituursnacks. We maken al onze snacks van echt separatorvlees, afkomstig van betrouwbare leveranciers. Zo gaan we niet alleen voedselverspilling tegen, we garanderen je ook kwalitatief en gecontroleerd vlees.

Lees ook

14 oktober 2020
Le Boucher Végétarien et Mora ont de nouveau uni leurs forces pour rendre les snacks végétariens encore plus savoureux et plus accessibles.
13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
04 februari 2020
Nous y revoilà. La Saint-Valentin. Du romantisme, des couples qui font tout leur possible pour montrer qu'ils ne sont pas complètement lassés l