Mora haalt partij Mini’s Rundvlees Bitterballen terug

Recall Mora Rundvlees Bitterballen

Mora heeft besloten om een gedeelte van Mora Mini’s Rundvleesbitterballen uit de markt te halen. Door een fout in de productie zijn Mora Nacho Cheese Bites per ongeluk ingepakt in verpakkingsmateriaal van Mora Mini’s Rundvleesbitterballen. Hierdoor staan de allergenen MELK en GERST (GLUTEN) die verwerkt zijn in Mora Nacho Cheese Bites niet vermeld op de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.Bij consumptie door mensen met een melk- of gerst-allergie levert dit een gevaar op voor de gezondheid. Mora heeft dan ook besloten om deze partij uit de markt te halen.Het gaat om de verpakking Mora Mini’s Rundvleesbitterballen (zie bijgaande afbeelding) met lotcode 2140T 22:10 t/m 23:13 en THT-datum 05-2023. De lotcode is vermeld aan de achterzijde van de verpakking. De betreffende verpakkingen waren in België alleen te koop bij de supermarkten van Albert Heijn en Jumbo. Alle andere supermarkten hadden deze specifieke verpakkingen niet in hun schap. Ook alle andere Mora Mini’s Rundvleesbitterballenverpakkingen, anders dan de genoemde verpakking, bevatten dit risico niet en kunnen veilig geconsumeerd worden.Actie voor de consument

Wij adviseren mensen met een melk- en/of gerst-allergie deze producten niet op te eten. Mensen zonder deze allergieën kunnen deze producten zonder problemen veilig eten.

Mora verzoekt consumenten die in het bezit zijn van deze verpakking Mora Mini’s Rundvleesbitterballen om de genoemde lotcode uit de verpakking te knippen en deze op te sturen naar Mora onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en ten naam stelling van deze rekening. Zij ontvangen het aankoopbedrag incl. portokosten terug. Het adres is:

Mora Consumentenservice, Antwoordnummer 65013, 5000 VH Tilburg

Mora stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor dit ongemak. We zullen alle mogelijke maatregelen nemen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met de Mora Consumentenservice via het nummer +31 (0)800-2356672 of via info@mora.be.