Inspiratie

Lekker griezelen met een spinnen-frikandel

Mora - spinnenfrikandel - curryworst - Halloween

Ingrediëntenlijst

1 (mini)frikandel (ontdooid)
8 Mora Kipfingers® (ontdooid)
ketchup
spuitzakje
8 cocktailprikkers
optioneel: radijsjes
optioneel: snoepoogjes

Bereiding

1
Gebruik een mini-frikandel of snijd een gewone frikandel doormidden zodat je een kortere krijgt. Kerf met een mes een kruis in het midden van de frikandel. Dit wordt het lijfje van de spin.
2
Steek een cocktailprikker door beide uiteindes van de Kipfingers®, zodat de Kipfingers® (pootjes) bol gaan staan.
3
Prik aan elke kant van het spinnenlijfje 4 Kipfingers®, dit zijn de pootjes. Frituur de spin zo in z’n geheel (houd de frituurtijd van de Kipfingers® aan).
4
Als de pootjes hun stevigheid verliezen door het frituren, prik ze dan op een bordje weer goed en zet ze handmatig (bol) omhoog.
5
Maak met ketchup (in een spuitzakje) een kruis op de rug en geef de spin eventueel oogjes van een stipje mayonaise met ketchup. Liever snoepoogjes gebruiken? Dat kan ook: “plak” ze vast met een druppel mayonaise.
6
Wil je nog een stapje verder gaan? Snijd een vliegje uit een klein radijsje (maak met 3 inkepingen de vleugeltjes los en snijd bij het kopje een randje weg) en plak er de oogjes op.

Zo is je bijzondere snackgerecht helemaal af!