19 december 2017

Mora viert 50e verjaardag Sito®Gold met splinternieuwe Smokin’Sito®!

Populaire frituursnack in een nieuw, heerlijk gerookt jasje

Tom Waes en Koen Wauters zullen het volmondig beamen: de Sito®Gold is, samen met mayonaise en een puntzak boordevol knapperige frietjes, Belgisch frituurerfgoed! Al 50 jaar siert deze lekkere snack de toonbanken en om dat te vieren heeft Mora nu de Smokin’Sito® ontwikkeld, een splinternieuwe smaakvariant die in 2018 de harten van de frituurminnende Belgen ongetwijfeld even snel zal veroveren als zijn bekende jarige broertje.

De Smokin’Sito® bestaat uit heerlijke stukjes kip, afgewisseld met gerookt spek en rode paprika, die met de hand geprikt worden op een stokje. Het geheel wordt afgewerkt met een krokant deegkorstje voorzien van heerlijke gerookte kruiding.

De Smokin’Sito® wordt gelanceerd op Horeca Expo in Flanders Expo Gent (19/11 – 23/11) en is vanaf begin 2018 in de Belgische frituren te verkrijgen. De nieuwe snack wordt, net als de Sito®Gold handmatig in Mol geproduceerd, in de fabriek die het decor vormde voor een inmiddels legendarische 'Wauters vs. Waes' aflevering.

Daarbovenop wordt in 2018 elke Sito®Gold en elke Smokin’Sito® van een nieuw vlaggenstokje voorzien met de befaamde ‘mmm…’ van Mora. Alleen aan die specifieke letters op het stokje kan je de enige échte Sito®Gold en Smokin’Sito® herkennen.

 

Historiek Sito®:
Mora, toen nog onder de naam Saltos, laat in 1968 de eerste snacks onder de naam ‘Sito®Stick’ van de band rollen. Het product bestond toen uit lekkere blokjes gemarineerd kippenvlees, afgewisseld met stukjes ui en dik beslag eromheen.

Vandaag de dag ligt de bekende snack als Sito®Gold in de Belgische frituren en is de samenstelling een mengeling van verrukkelijke stukjes kip en kalkoen afgewisseld met sappige zoete ui in een krokant, licht pittig deegkorstje.

Over Mora:
Bij Mora maken we al meer dan 50 jaar diepvriessnacks. We durven dan ook te stellen dat we de smaak van de snackmarkt goed kennen. Niet vreemd dus dat ons assortiment net zo breed en gevarieerd is als de smaak van de consument. Mora heeft voor elke wens een snack in huis: van unieke klassiekers als de Viandelle®, de Sito®Gold, de Kipkorn® en de Kipfingers® tot innovatieve specialiteiten zoals de Taco®, de Ragoezi®, de Lucifer® en de Stache®. Naast de typische snacks voor de frietmaaltijd hebben we ook een gamma XL snacks voor tussen een broodje. En ons assortiment borrelhapjes is niet te onderschatten, met zowel hapjes die te bereiden zijn in de friteuse als hapjes die je kan bereiden in de oven. Naast de Bourgondische Bitterbal en Vleeskroket, worden ook de Kaas- en Garnaalkroketten, onder het kwaliteitslabel De Bourgondiër, erg gewaardeerd door o.a. bistro’s en tavernes. Allemaal op een hoog kwalititeitsniveau en vervaardigd volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Ook interessant

16 september 2019
Bah, daar is die septemberstress weer.
04 september 2019
31 oktober staat alles in het teken van Halloween.
20 augustus 2019
Mora’s 5 tips om beleefd te aperitieven
Wat is er heerlijker dan samen met je favoriete mensen smullen van je favoriete Mora-snacks?
18 juli 2019
Hou je van lekker eten en ga je naar Pukkelpop? Dan hebben wij goed nieuws... Want Cora en Flora van Mora zullen er ook zijn!