17 maart 2020

Mora’s 6 toptips tegen quarantaineverveling

Zo, daar zitten we dan. Allemaal lekker thuis, geïsoleerd en alleen. Met een beetje geluk is er nog een partner of een kat bij; of een hond. Tja, er zit niks anders op als we van dat stomme Corona-virus af willen geraken.  

Twee lichtpuntjes in de Corona-crisis: eerst en vooral blijven de frituren voorlopig wel open om snacks en frietjes af te halen. Steun je favoriete snackbakker dus tijdens die donkere dagen.  

En ten tweede: je kan van een nood ook een deugd maken. Met een paar tips en genoeg creativiteit hoeft dat thuisblijven helemaal niet vervelend te zijn: 

1. Tele-peritiefje 

Jawel, samen snacken vanop afstand kan ook best gezellig zijn. Spreek met je vrienden af om gezellig samen te aperitieven via videocall, Skype, WhatsApp, Messenger ... Wat jullie ook gebruiken. Daag elkaar misschien uit om het creatiefste aperitief te maken.  

De supermarkten zijn open, dus je kan altijd nog wat extra’s gaan halen. Breng je ineens nog wat wc-papier mee? Knipoogje.  

Wat heb je nodig? 

Snacks naar keuze, groentjes, een lekker drankje, een beetje creativiteit, tijd in de keuken, een werkende telefoon of laptop met een camera.

2. Doe wat klusjes in huis 

Die dingen die je al zo lang hebt uitgesteld. Ja, leuk zijn ze niet, maar wanneer zou je ze anders doen? En omdat je van zo’n klusjes honger krijgt, verdien je nadien natuurlijk ook een stevige snack.  

Wat heb je nodig?  

Gereedschap en motivatie, een linker- en een rechterhand. Loempia’s.  

3. Kindjes maken 

Het wordt al overal voorspeld dat er binnen 9 maanden een kleine babyboom gaat zijn. Waarom niet gezellig meedoen?  

Wat heb je nodig?  

Een lief. En een snelle snack om nadien je calorieën weer op peil te brengen.  

4. Netflixen tot het einde der tijden 

Geen café- of familiebezoekjes, geen shopnamiddagjes, geen bioscoop, geen... Wat moet een mens toch aanvangen om de avond gevuld te krijgen? Tja, Netflix’en dan maar! Binge die series tot het einde der tijden. Of tot je alles hebt gezien dat je wil zien.   

Wat heb je nodig?  

Een Netflix-account, een tv, onbeperkte data in huis en een eindeloze voorraad snacks. Een warmhoudplaat kan ook helpen om ervoor te zorgen dat je snacks niet koud worden.   

5. Lees een boek 

Je hebt ongetwijfeld nog wel ergens een goed boek liggen dat je kan (her)lezen. Heb je dat niet? Dan kan je er ook altijd eentje downloaden of integraal lezen op je tablet. Tof, met een snackje erbij.  

Oké, ’t is niet echt proper om te lezen met vettige snackvingertjes, maar je kan ook snacken met een vork. Of je steekt je snacks op een stokje.  

Wat heb je nodig? 

Een boek. Of twee. Of een tablet. En genoeg servetten om je vingers af te kuisen.  

6. Leer een nieuwe hobby 

Origami, vingernagelkunst, monstermake-up, breien, tekenen, historische gebouwen nabouwen met Mora-snacks … Bedenk iets wat je graag doet en waar je alles voor in huis hebt. Ga daarna op YouTube even op zoek naar de beste tutorials. Tegen het einde van die quarantaine ben je ongetwijfeld een wereldtopper in je nieuwe hobby.  

Wat heb je nodig?  

YouTube, talent en geduld.  

7. En wat met de kinderen? 

Oh ja, die moet je ook bezighouden! Wel, geloof het of niet, maar de mogelijkheden thuis zijn bijna eindeloos. En nee, je hoeft ze niet enkel zoet te houden met nieuwe games voor hun console.  

Haal misschien jouw oude speelgoed eens van de zolder. Neem ze mee op een “trip down memory lane” met oude fotoalbums.  

Of, maar misschien is dat wat aan de gemene kant, kijk eens naar hun schoolresultaten en ga aan de slag om pijnpuntjes bij te schaven.  

Wat heb je nodig?  

Een zolder, oud speelgoed, hun laatste schoolrapport en lesmateriaal.  

Maak het beste van de quarantaine! 

Nee, dat thuis zitten is niet leuk. Maar probeer er toch het beste van te maken. Blijf vooral gezond. “Blijf in uw kot”, zoals ze zeggen.  

En hopelijk kunnen we dan binnen een paar weken weer allemaal samen knallen met die ballen!  

Lees ook

13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
17 maart 2020
Zo, daar zitten we dan. Allemaal lekker thuis, geïsoleerd en alleen. Met een beetje geluk is er nog een partner of een kat bij; of een hond.
03 maart 2020
De lente is weer in het land.