07 mei 2019

Met de ovensnacks van Mora win JIJ de Champions League-finale

De finale van de Champions League komt eraan. Een perfect moment om je voetbalmakkers uit te nodigen en keihard naar het televisiescherm te roepen. Maar dan moet jij als “thuisploeg” natuurlijk ook “honger” de hele match buitenspel zetten.

 

Speciaal daarvoor hebben we een strategie ontwikkeld die je on-oven-winnelijk maakt. Van opwarming tot het eindsignaal! Het enige dat je nodig hebt: een ijzersterke opstelling van je oven én een uitgebreid assortiment ovensnacks van Mora.

 

De opwarming

Spreek een duidelijk uur af met je voetbalmakkers en verwarm je oven op tijd voor. Pakweg een uurtje vóór ze aankomen. Zo kan je de hele bende ontvangen met een warm snack als voorgerecht en een fris drankje om die saaie voorbeschouwingen wat draaglijker te maken. En vooral om een goed fondke te leggen voor de match.

Snacksuggestie:

- Oven Kaaskroketten. Wat ruikt er beter dan een versgemaaid, vochtig voetbalveld? Juist ja: kaaskroketjes! Gewoon goed opwarmen en je bent klaar om te scoren.

Recepttips

 - Kaaskroket met granaatappelslaatje

Oven kaaskroket op rustiek brood met vijgen chutney

De eerste helft

Eindelijk! De aftrap is gegeven! 45 minuten lang nagelbijten op het puntje van je stoel. Of, wacht eens, misschien is het beter om in lekkere hapjes te bijten. Pas wel op met al te grote hapjes, want dat snackt niet zo gemakkelijk.

Snacksuggesties:

- Oven Bitterballen Om de bitterbal wordt gevochten. De aanvallers houden bitterbalbezit en de rest kijkt watertandend toe. Gelukkig zit er al een nieuwe lading snacks in de oven.

- Oven Fun Mix Met 4 verschillende hapjes liggen de kansen om te scoren voor het grijpen. Rundvleesbitterbal, gehaktbal, kaasballetje en kipnuggets zorgen voor de perfecte spelverdeling. Goeie pass. En binneuh!

De rust

Oef, even napraten over een ongetwijfeld spannende strijd. Ook een perfect moment om de tweede helft voor te bereiden. De Mora Funmix Selection is namelijk klaar in 9 à 10 minuutjes en moet nadien nog 2 minuten rusten. Per-fect.

Snacksuggestie: laat je maag eventjes rusten, of je zit met een indigestie.

De tweede helft

De spanning is weer te snijden. Voor de snacks heb je gelukkig géén bestek nodig. Lekker uit het vuistje, een paar kerstomaatjes erbij. En doodse stilte, op een “mmm, da’s lekker” na. Tot … GOAL! Nee, afgekeurd.

Snacksuggestie:

Mora Funmix Selection Met de kleine versies van the originals prepareer je de perfecte aanval. Wedden dat de supporters op je bank vurig rechtspringen? Koel die heethoofden wel af en toe een beetje af met rauwe bloemkool, worteltjes en ijskoude drankjes.

Het laatste fluitsignaal

En … Wie heeft er gewonnen? De “thuisploeg” natuurlijk! Je voetbalvrienden kunnen met een goed gevulde maag en een brede glimlach weer naar huis. Of vol goeie moed beginnen aan de mythische “derde helft”. Zorg je dan wel dat er iemand BOB is?

Snacksuggestie:

Apéro Fueilletés Serveer verfijnde hapjes om de overwinning te vieren. Glaasje bubbels erbij? Moet kunnen. Nagenieten van champagnevoetbal, doe je tenslotte in stijl.

 

Lees ook

13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
09 januari 2020
Steeds meer mensen vragen om vegetarische snacks. In de frituur én in de winkel. Iets waar we bij Mora heel graag bij willen helpen.
16 september 2019
Bah, daar is die septemberstress weer.