03 maart 2020

Luilekkere Lenteschoonmaaktips van Mora

De lente is weer in het land. Dat betekent ook dat je jezelf weer moreel verplicht voelt om je hele huis onder handen te nemen met een grote lenteschoonmaak. Bah. Maar wat als wij je nu eens verklappen dat er niks mis is met de “kantjes eraf lopen”? Kortom: hoe kan je die lenteschoonmaak sneller en veel minder vermoeiend maken?

Stel je prioriteitenlijstje op

Wat is er het dringendste? Wel, om je op weg te helpen: dat is je friteuse, airfryer en/of oven. Want je snacks, die bakken zichzelf niet. Voor je airfryer raden we je aan om de gebruiksaanwijzing te raadplegen. Dat verschilt namelijk van merk tot merk. Gelukkig mogen de meeste airfryers in de vaatwasmachine. Nul komma nul moeite, dus. Je oven maak je op een tiental minuutjes al proper met citroen. En schoonmaaktips van je friteuse? Die vind je hierzo.  

Maak je diepvriezer leeg

Want je weet nooit dat je nog een Tostini tegenkomt waardoor je plots honger krijgt en je meteen al afgeleid bent van het echte werk. “Omdat je op een lege maag niet kan werken.” En gelijk heb je. Ineens ook een reden om je broodrooster even proper te maken.  

Je kan natuurlijk ook het nuttige aan het aangename koppelen. Terwijl je Tostini bakt, kan je al een beetje oprommelen in de keuken. Mega efficiënt.

Geur is alles 

In de winter hou je natuurlijk zoveel mogelijk je ramen en deuren gesloten. Daardoor kan je woning wel eens een beetje muf gaan ruiken. Maar nu het weer warmer wordt, kan je alles wagenwijd openzetten. Laat die heerlijke lentegeuren maar binnenwaaien.  

Ben je toch niet zo’n fan van bloemetjes en zonneschijn? Dan kan je ook opteren voor de geur van een heerlijke aromatische snack zoals een Carrero®. Natuurlijk moet je dan ook wel stoppen met schoonmaken om die op te eten.

Gooi weg wat je niet nodig hebt 

Wees eens eerlijk: wat heb je eigenlijk écht nodig?  

  • Een bed 
  • Een aantal propere onderbroeken 
  • Genoeg sokken 
  • Een outfit of drie 
  • Een sofa 
  • Een tv 
  • Een koelkast met diepvriezer 
  • Een friteuse, airfryer  of oven. 
  • En Mora-snacks natuurlijk.  

Al de rest? Overbodig! In een doos en weg ermee. Zo maak je plaats om je huis sneller en gemakkelijker dan ooit te poetsen. 

Doe de gordijnen dicht 

Dan zie je die vuile vensters niet. En maak je het meteen ook gezellig genoeg om met je lief en een schaal vol Mini-loempia’s in de sofa te kruipen.

Leen eens een kat 

Je kent ongetwijfeld wel iemand die een extreem fluffy kat met ’n pluimstaart heeft. Leen die natuurlijke “plumeau” voor een dag of twee en laat ze maar gezellig door je huis rondhuppelen. Dat scheelt je al wat afstofwerk.  

Spoel de reclame eens niet door 

De huiskamer schoonmaken? Wacht tot er een goeie film op tv is, of zet er eentje op die al jarenlang op je digicorder staat. En in plaats van de reclame door te spoelen, wel, gebruik die onderbrekingen van een paar minuten om telkens iets anders op te ruimen of schoon te maken in je woonkamer. Wie weet komt er zelfs een onvergetelijk Mora-momentje voorbij. 

Vraag het gewoon aan mama of oma 

In elke familie zit wel één netheidsfanaat die plezier schept in schoonmaken. Spreek die persoon aan en koop hem of haar om met een heerlijk diner als het “vuile werk” gedaan is.   

Lees ook

13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
17 maart 2020
Zo, daar zitten we dan. Allemaal lekker thuis, geïsoleerd en alleen. Met een beetje geluk is er nog een partner of een kat bij; of een hond.
03 maart 2020
De lente is weer in het land.