04 september 2019

Beleef de grrrrriezeligste Halloween met Mora

31 oktober staat alles in het teken van Halloween. En de engste feestdag – of feestnacht – van het jaar is pas helemaal compleet met de beste griezelfilms, griezeldrankjes en grrrriezelig lekkere Mora-snacks. Geen nood, we hebben speciaal voor jou alles op een rijtje gezet zodat je niet hoeft te zoeken naar inspiratie om een huiveringwekkende Halloween te beleven.

Spooky Halloweensnacks

Er is met Halloween niks zo belangrijk dan lekkernijen om duimen en vingers bij, euh, op te eten.

  • Elk monster, klein of groot, smult natuurlijk van de Mora Fun Mix. Gewoon een lekker bloedsausje van “onschuldige tomatenslachtoffers” erbij. Serveren kan je doen in een uitgeholde pompoen. Tof hé?

Maar je kan ook héél eenvoudig en snel speciale Halloweensnacks tevoorschijn toveren zonder de hele dag of nacht in een heksenketel te roeren.

 Bloederige drankjes

Ja, er bestaan honderden Halloweencocktails. Maar zou het niet leuker zijn als je gasten zélf hun drankje mogen “pimpen”? Je serveert gewoon een glaasje Sprite (of andere heldere limonade) en een injectiespuit gevuld met “bloed”. Geen ketchup dit keer zoals bij de Fun Mix, maar bloedrode grenadine of siroop. Lekker zoet, dat bloed.

Inspiratie van This Grandama Is Fun

Mora - cocktail - bloody shirley

Huiveren voor de buis

Snacks klaar? Drankjes geserveerd? Dan is het tijd voor een paar gezellige Halloweenfilms. Nu ja, gezellig? Iets met lekker veel suspens, spanning en misschien zelfs bloed. Je kan zeker kiezen voor klassiekers zoals ‘Halloween’ of ‘Nightmare on Elm Street’. Of een goeie zombiefilm. Gevolgd door een van de meest huiveringwekkende films van de voorbije jaren. Heb je ‘A Quiet Place’ al gezien? Of ‘Get Out’? 

Als het iets kindvriendelijker mag, heb je ook een énorm aanbod. Van tijdloze magische films zoals ‘The Nightmare Before Christmas’ en ‘Labyrinth’ tot het nieuwere ‘Hotel Transylvania’ of ‘The House With The Clock in its Walls’.

Verschrikkertje spelen

Ben je al helemaal in de griezelstemming? Neem dan tussen twee films door even de tijd voor een Halloweenspelletje dat je slapeloze nacht nog slapelozer maakt: Verschrikkertje! Verschrikkertje? Jazeker: verstoppertje met een “twist”! Iedereen verstopt zich met de bedoeling om de “zoeker” zó hard te laten schrikken dat die het hele huis bijeenkrijst. Wie daarin slaagt, wint het spel en verdient nog een extra heksenbezem!

Lees ook

13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
09 januari 2020
Steeds meer mensen vragen om vegetarische snacks. In de frituur én in de winkel. Iets waar we bij Mora heel graag bij willen helpen.
16 september 2019
Bah, daar is die septemberstress weer.