04 februari 2020

“Help, ik ben single op Valentijn”: 5 lollige tips om eenzaamheid te bestrijden

Daar gaan we weer. Valentijn. Romantiek, koppeltjes die extra hard hun best doen om te laten zien dat ze elkaar toch nog niet helemaal beu zijn, je sociale media die gebombardeerd wordt met kleffe liefdesfoto’s, noem maar op. En daar zit jij dan: lekker single en licht onpasselijk van al dat zeemzoet gedoe, maar toch ook een beetje triest. Geen nood! Mora to the rescue met toptips én snacks tegen de eenzaamheid. 

1. Sluit je af van de buitenwereld

Laat iedereen maar lekker doen alsof ze elkaar zo graag zien. Je moet in de eerste plaats jezelf graag zien. En hoe kan je dat beter doen dan met een… Goh… Een lekker warm, schuimend bad? Je favoriete drankje, een goed boek erbij. Of een topserie op de laptop? Zet die dan wel op een veilige afstand.  

Met een beetje fingerfood maak je het helemaal af. Extra winner: een portie Mini Loempia’s met een heerlijk sausje die je helemaal niet hoeft te delen met die slokop die je lief kan zijn!  

2. Wees gewoon lekker single en “mingle” erop los 

Je bent niet alleen. Er zijn nog massa’s vrijgezellen die een hekel hebben aan Valentijn en liefst gewoon een stevig stapje in de wereld gaan zetten op zo’n dag. Zoek eens uit waar het populairste café is en ga een kijkje nemen om nieuwe mensen te leren kennen. Of trek erop uit met je vrienden of vriendinnen en ga op de versiertoer.  

Maak misschien wel eerst nog een tripje langs je favoriete frituur. Op een lege maag een stapje in de wereld zetten is niet echt het beste plan.  

3. Laat die kleffe koppeltjes zien hoe leuk het is om single te zijn 

Oké, deze is een beetje gemeen. Maar stel je voor: organiseer een avondje uit met je boys of girls. Reserveer een tafel voor jou en je single vrienden in het meest romantische restaurant in de buurt. Schaam je niet om lekker luidruchtig te lachen en om de boel een beetje op stelten te zetten. Laat die romantici maar eens zien en horen dat het leven veel plezanter kan zijn zonder die verplichte Valentijnsdate.  

4. Ga babysitten op de kinderen van zo’n klef koppel 

De kans is groot dat je vrienden of familie hebt met jonge kinderen die tóch van die übercommerciële dag gebruik willen maken om romantisch op date te gaan. Maar uitgerekend op die dagen is het ook moeilijk om een babysitter te vinden.  

Dus: bied jezelf aan om op die bengels te passen en maak er een onvergetelijke avond van voor hen. En voor jezelf. Want welke kinderen zou je niet blij maken met een heel gamma aan Mora-ovensnacks, frietjes, tekenfilms, een fort bouwen in de zetel, poppenkast spelen, … Noem maar op. Laat het kind in jezelf los.  

Geef die kinderen na de snacks en frietjes nog iets met lekker veel suiker, zodat de ouders een paar hyperactieve botsballen in huis hebben als ze afgepeigerd thuiskomen van een teleurstellend en duur menu in een geforceerd romantische omgeving. Hah!  

5. Koop cadeautjes … voor jezelf! 

Misschien wel het beste aan een vrijgezelle Valentijn: je hoeft geen bloemen, juwelen of andere onnodige geschenkjes te kopen voor je lief. Nee, geef eens toe aan de verleiding en trakteer jezelf. Op een nieuw computerspel, die zeldzame Lego-bouwset, een nieuwe gitaar, een paar schoenen... Ga luilekker in de zetel hangen met een Tostini met Pittig Gehakt en kaas of een portie Mini’s Kipfingers en plunder je verlanglijstje op je favoriete online-shopadres. Of spring eens binnen in je favoriete winkels en boetiekjes. Koop gewoon wat jij wilt, in plaats van die koppeltjes-armbanden waar je lief al maandenlang over zeurt. 

Tenzij je natuurlijk zielsveel van je partner houdt en er samen een absolute, zalig kleffe en romantische topdag van wil maken. In dat geval: koop dan iets voor jezelf én voor je partner. Gelukkige Valentijn! 

Lees ook

14 oktober 2020
Le Boucher Végétarien et Mora ont de nouveau uni leurs forces pour rendre les snacks végétariens encore plus savoureux et plus accessibles.
13 oktober 2020
De Vegetarische Slager en Mora sloegen de handen opnieuw in elkaar om vegetarisch snacken nóg lekkerder en toegankelijker te maken.
04 februari 2020
Nous y revoilà. La Saint-Valentin. Du romantisme, des couples qui font tout leur possible pour montrer qu'ils ne sont pas complètement lassés l