Beter welzijn

Wij maken vanaf nu gebruik van een eigen dierenwelzijnlabel, genaamd ‘Beter Welzijn’. Het Beter Welzijn label laat zien dat het vlees in deze producten afkomstig is van dieren die onder betere omstandigheden hebben geleefd dan de voorgeschreven Europese wetgeving.

Lekker snacken moet een feestje blijven. Voor nu en in de toekomst. We zijn marktleider en daarbij hoort dat wij onze verantwoordelijkheid blijven nemen op het gebied van mens, maatschappij en milieu.
Mora maakt vanaf nu gebruik van een dierenwelzijnlabel genaamd ‘Beter Welzijn’. Dit om aan te geven dat het vlees in deze producten afkomstig is van dieren die onder betere omstandigheden hebben geleefd dat de voorgeschreven Europese wetgeving. We maken voor het ‘Beter Welzijn’ label alleen gebruik van vlees afkomstig van producenten die bovenwettelijke normen op het gebied van dierenwelzijn hanteren. Partijen waar we onder andere mee samenwerken zijn het Noviplus programma voor leghennen, het Beter Leven sterren systeem en Goodfarming Welfare systeem voor varkens.
Om de garantie te kunnen waarborgen doen we dit stap voor stap, snack voor snack. Het label zal in de eerste fase te zien zijn op de Mora Oven Loempia die dit najaar wordt geïntroduceerd.

Onze ambitie
Het is onze ambitie op stap voor stap, snack voor snack producten met een beter dierenwelzijn op de markt te brengen. We starten met het kippen- en varkensvlees voor de Mora Oven Loempia’s. Onze ambitie is om uiteindelijk al ons kippen- en varkensvlees in te kopen op dit verhoogde dierenwelzijnsniveau. Nadat we het totale Mora supermarktassortiment naar een hoger dierenwelzijn gebracht hebben, gaan we stappen zetten op de Mora out-of-home producten en de producten van de andere Van Geloven merken. Ons uitgangspunt daarbij blijft verhoogd dierenwelzijn in de juiste balans met verkrijgbaarheid, betaalbaarheid, veiligheid, kwaliteit en milieu.

Mora - Beter Welzijn - Varken

 

Mora - Beter welzijn - Leghen

 

Mora - Beter welzijn - Vleeskuiken