Content voor je social media maken

Fastservice Horeca Ondernemen

Content is ‘key’ op sociale media. Interessante content activeert jouw doelgroep en zorgt voor herkenbaarheid. Om je op weg te helpen om content te creëren, hebben we hier 4 thema’s die je als basis kan gebruiken.

social media content

Content voor je social media maken

Content is ‘key’ op sociale media. Interessante content activeert jouw doelgroep en zorgt voor herkenbaarheid. Om je op weg te helpen om content te creëren, hebben we hier 4 thema’s die je als basis kan gebruiken.

4 basisthema’s voor content

Algemene regel: hou je content afwisselend en spreek ook verschillende doelgroepen aan. Je hebt waarschijnlijk een divers cliënteel; van jonge gezinnen tot studenten. Probeer ook hier dus je content op aan te passen.

1. Productgerelateerde- of bedrijfsinformatie 

Zorg er voor dat je adres, telefoonnummer, website, naam van je zaak en openings correct zijn. Is online bestellen en thuislevering mogelijk? Vermeld het dan ook in de bedrijfsgegevens en pas nu eventueel voor even de naam van je zaak aan door deze aan te vullen met ‘online bestellen en levering’. Zo is het voor klanten ook meteen duidelijk.

Je kan ook een product in de kijker zetten of een leuke actie die bij jou in de zaak loopt, een seizoensspecial die je aan de kaart hebt toegevoegd, …

 

2. ‘Behind-the-scenes’ 

Geef je klanten een kijkje in de keuken. Neem je klanten af en toe mee in wat je doet als je zaak bijvoorbeeld gesloten is, of als je de voorbereidingen aan het doen bent voordat je weer opent. Misschien ben je je zaak aan het opfrissen? Deel dan foto’s van de vorderingen.

En als je het durft kan je misschien wel een video hiervan maken, of waarom niet, een vlog…

 

3. ‘User Generated Content’ 

Wat is dat voor een beest? Vrees niet, het is eigenlijk content geleverd door jouw klanten. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van een gerecht van jou of een review van jouw zaak.

Door bijvoorbeeld een briefje toe te voegen bij een bestelling, kan je klanten motiveren om je zaak te ‘taggen’ wanneer ze een foto posten van je zaak. Zo breid je jouw bereik op social media gratis uit.

 

4. Entertainment & Fun 

Content die het steeds opnieuw weer goed doet, zijn de iets luchtigere thema’s, grappige memes, … Hier vallen de ‘top topicals’ onder. Dit zijn posts die inhaken op actuele onderwerpen of evenementen. Denk hier bijvoorbeeld aan Valentijn, Pasen, Moederdag, Halloween, … Maar ook ‘internationale Nutella-dag’, complimentendag, …

Meer thema’s en voorbeelden, kan je snel terugvinden door even online te zoeken naar ‘top topical kalender’.

Tip: wil je graag zelf een quote of visual maken om op Facebook of Instagram te posten, gebruik dan de online tool canva.com