17 juni 2020

5 Tips om zelf foto’s te maken voor je social media

In onze blogpost over content voor je social media (lees hier het artikel) maken, gaven we tips en inspiratie om posts te maken voor je Facebook- en/ of Instagram-pagina. En daar horen natuurlijk ook leuke foto’s bij!

Hier zetten we aantal tips op rij, om zelf aan de slag te gaan en leuke foto’s te maken van jou zaak, medewerkers en producten.

 1. Bedenk een thema of concept
 2. Compositie
 3. Fotografeer bij daglicht
 4. Maak optimaal gebruik van je smartphone camera
 5. Bewerk je foto

1. Bedenk een thema of concept

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk daarom van tevoren rond welk thema of concept je een foto wil maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw gerecht of snack op je menukaart of in je assortiment, dat je extra in de kijker wil zetten. Of misschien wil je wel inhaken op een actueel thema of evenement: start van de zomervakantie, Moeder- of Vaderdag, social distance…
En denk na over wat je in beeld wil brengen? Heb je daar nog bepaalde decoratie voor nodig? Op welke plek ga je de foto nemen; in de keuken, in de zaak …?
Zoek je nog inspiratie en voorbeelden van foto’s en hoe je het kan aanpakken? Check dan zeker Pinterest, een platform boordevol inspiratie!
 

2. Compositie

Say what? Compositie is het vormgeven van je foto, of het schikken van de elementen die je in beeld wil brengen. Let bijvoorbeeld op:

 • De hoek van waaruit je de foto neemt. Probeer eens vanuit verschillende hoeken je foto te nemen: van bovenaf, frontaal, iets naar links of rechts, van onderaf. En kijk wat het mooiste resultaat geeft.
 • De hoogte – breedte verhouding: werk met hoogteverschillen in je foto, zoals centraal de grotere/ hogere elementen, aan de zijkanten de lagere elementen en voeg eventueel nog wat kleinere elementen in het midden toe. Werk naar een bepaalde symmetrie toe in je foto, dat geeft een mooi en professioneel resultaat, zoals in dit voorbeeld, van De Frietketel, in Merksplas:

De Frietketel Merksplas

3. Fotografeer bij daglicht

Licht is je grootste vriend (of vijand). Natuurlijk daglicht geeft het beste resultaat. Stel je compositie daarom op, dicht bij een raam of ga bij mooi weer, buiten je foto maken.
 

4. Maak optimaal gebruik van je smartphone camera

 • Gebruik altijd de camera-app van je smartphone. Omdat je zo veel meer mogelijkheden hebt qua scherpstelling, belichting en formaat van je foto. Op Instagram kan je bijvoorbeeld alleen maar vierkante foto’s maken met de app zelf.
 • Zet de ‘flash’ (of flits) uit.
 • En ga ook niet ‘zoomen’, dit kan je foto korrelig of wazig maken. Ga gewoon zelf wat verder of dichter staan.
   

5. Bewerk je foto

Tegenwoordig zijn de meeste smartphones uitgerust met heel goede camera’s en hoef je foto’s vaak niet te bewerken. Maar ga je toch graag voor net dat tikkeltje meer? Maak dan gebruik van de filters, die beschikbaar zijn in de foto-app van je smartphone. Of gebruik een gratis app zoals VSCO of Snapseed.
 

Toch liever niet zelf aan de slag? Geen zorgen. Je kan kosteloos beeldmateriaal van al onze producten downloaden.  Dat doe je eenvoudig door een gratis account aan te maken op onze beeldbank.

De beeldbank is te bereiken via onze website. Hier kan je inloggen met jouw accountgegevens of je eventueel vergeten wachtwoord opvragen. Heb je nog geen account, registreren is eenvoudig en je account is dezelfde dag geactiveerd.

En dan heb je toegang tot al onze meest recente productbeelden, logo en alles mooi in dezelfde stijl.

En vergeet ons niet te taggen ;-) @morasnacks

Lees ook

13 augustus 2020
Mora & De Vegetarische Slager slaan de handen ineen
Een kaassoufflé of een groentekroket. Meer viel er eigenlijk niet te kiezen voor wie vegetarisch wilde snacken.
11 augustus 2020
‘Zelfs klanten, die op wandelafstand wonen laten leveren‘
Een frituur in het Antwerpse neemt ons mee in hun ervaring met online bestellen en bezorging: ‘Tijdens de lockdown periode, kon je bij ons enkel on
22 juli 2020
We spraken eerder met Kasper Van Remoortere.
22 juli 2020
Huidig zijn er best al wat frituren actief met een online bestelplatform en/ of bezorgen.